Hidup Baru

Assalammualaikum

Xpola xde sape pun nak jwb salam sebab xde sape pun yang nak baca melainkan aku sorang.  Lepas ni bila bukan blog jawab salam sendiri pun dapat pahala hehe. Dulu mmg dari kecik suka tulis diari. Since umur 6 tahun. Suka luah perasaan dekat I-Don’t – Know – Who yg nak baca luahan hati sendiri. Tp mmg habit kut. Sampai dah besar ada diari. Tp dah lama2 malas nk menulis sbb busy, tp still akan tulis jugak, dkt kertas ke..buku2 baru ke..haha..memang dah terbiasa. Emotional sorang2. Well, itu adalah aku. So, sekarang rase nak menulis lagi, tp style barula..bile tgk org duk buat blog bagai. Rase mcm best plak kan..bukan nk popularlaa. Tp nak cube cara baru yg xmembazir kertas. Tp sebenanya dlm kertas lagi awesome, lagi mcm nostalgia sikit huahua. Lantoklaaaa.. Ok, Untuk ‘Aku’ yang akan baca balik post ni, (ckp kat diri sendiri haha)..meh kite hayati permulaan kisah hidup mu.. Bismillah..

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah..syukur alhamdulillah..hidup baru..kisah baru..teman baru..rasa baru..suasana baru..semua baruuuuu.hehe. 25 Januari 2013, Jumaat. Aku selamat diijab kabulkan dgn suami tercinta Mohd Khairil Azuan bin Aziz dengan sekali lafaz. Bermulalah tanggungjawab sebagai isteri buat suami tersayang. Dan bermulalah juga tanggungjawab suami kepada isteri. Rase mcm xcaye je..aku dah kawen? Puan?adoi rase tua la plak..bini org? eh bukan anak dara lagi ke? eh..eh..yeke..yeke..eh eh..(berapa byk eh daa..) tp itulah hakikat.. rase mcm dah jadi WANITA. Bukan lagi remaja perempuan huhuhu.. Seronok? ish ish ish..sape la yg xseronok kahwin kan.. mestila seronok yaabeedaabeddduuu yippppiii (sambil tepuk tgn kat ats lompat2 tarik rambut sbb happy sgt). Behave Ameera behave..ngihngih. Seronok sgt..bila kita dah kenal dia dekat 5tahun..akhirnya kita dinikahkan bersama dia..rasa mcm sgt dihargai..terus rasa Ya Allah..aku nk hidup dengan dia selamanya Ya Allah..berikanlah kami petunjuk, kebahagian dan rezekiMu Ya Allah.. Lindungilah suamiku Ya Allah..Eratkan hubungan kami Ya Allah..dan berkatilah masjid yang kami bina ni Ya Allah..sesungguhnya perkahwinan adalah jalan dari mengelakkan dosa..nauzubillah..(haihh..byk rase dosa dulu..Ya Allah ampunkan dosa ku dan suami ku Ya Allah..) Rase bertuah sgt dah kahwin sbb dapat sama2 minta ampun pada Allah..dapat jalani hidup dgn cara yg halal dan yg diredhai Allah swt. Terima Kasih Ya Allah.. Kau permudahkan perjalanan hidupku.. =’)..

Rasenye ni je kut buat masa ni, en suami dah msg..nak layan dia lah.. oh ye..semoga jarak yg Allah bgi ni bukan menjauhkan aku dan suami..tp lagi mendekatkan kami.. Amin.. semoga hidup baru ni merupakan perjalanan paling bahagia buat aku dan suami..insyaa Allah..bersama anak-anak..aminn..Buat suamiku..moga dirimu dapat membimbing dan memimpin ku ke jalan Allah..mari sama-sama kita jalani hidup yg Allah berikan ni dgn sebaiknya.. Bismillaahhirrahmaanirrahiim.. 
Image

Kharil Azuan bin Aziz + Nurul Ameera binti Mohammad Rasid

Ya Allah permudahkan hidup baru kami aminn..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s